Renault Austral klaar voor debuut

Kadjar-opvolger komt in maart

Renault Austral
Renault AustralRenault AustralRenault Austral spyshotsRenault Austral spyshotsRenault Austral illustratieRenault Austral illustratie

Renault trekt zeer binnenkort het doek van de Austral, een nieuwe SUV die de Kadjar moet doen vergeten. De auto beleeft op 8 maart zijn publieksdebuut, maar voor het zover is deelt Renault nog een laatste designschets van de nieuwkomer.

De Renault Kadjar zwaait dit jaar af en het is de splinternieuwe Austral die het stokje van die auto overneemt. Renault heeft al meermaals foto's van gecamoufleerde testexemplaren van de SUV laten zien en geeft na een designschets van het binnenste nu ook een digitale tekening van het exterieur vrij die goed weergeeft wat je van de Renault Austral kunt verwachten.

De Austral is duidelijk als Renault herkenbaar, vooral dankzij de C-vormige uitlopers van de koplampunits. Aan de bovenkant van de grille zit een horizontale lijn die visueel doorloopt in de kijkers en die wordt onderbroken door het nieuwe, meer 2D-achtige Renault-wybertje dat 'Nouvel R' is gedoopt. Het knikje dat tussen de C- en D-stijl in de schouderlijn zit, lijkt ingevuld te worden met een chroomkleurig ornament.

Renault Austral illustratie

Renault Austral (illustratie, vooruitblik)

Ten opzichte van voorganger Kadjar groeit de Renault Austral in de lengte met zo'n 2 centimeter tot 4,51 meter. De Austral wordt dus zo'n 8 centimeter langer dan de Nissan Qashqai waar hij zijn technische basis mee deelt. Dat betekent echter niet dat de Austral met identieke aandrijflijnen beschikbaar komt. Het is namelijk goed denkbaar dat Nissan de ePower-aandrijflijn voor de Qashqai bewaart. Wel weten we dat de Austral met twee mild-hybride aandrijflijnen op de markt komt en dat er ook een volwaardige E-Tech-aandrijflijn naar het model komt. Een elektrische variant komt er niet, daarvoor heeft Renault een van de Austral losstaand elektrisch model in het vat zitten. Wel is het mogelijk dat de Austral met een plug-in hybride aandrijflijn leverbaar wordt, de Captur en de Mégane zijn dat immers ook.

Op 8 maart beleeft de Renault Austral zijn publieksdebuut en worden alle open plekken in het Austral-verhaal ingevuld.

PRIVATE LEASE Renault Austral

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.