Renault 4-logo voedt geruchten over terugkomst

Budgetbroertje van elektrische retro 5?

Renault 4 logo

Renault wist de handen al aardig op elkaar te krijgen met de 5 Prototype, maar de kans dat er nóg een retrocreatie in het vat zit, is groot. Dit opgedoken logo maakt het weer wat waarschijnlijker.

We houden natuurlijk een beetje een slag om de arm, misschien is er iemand leuk aan het knutselen geweest, maar dit door Lignes Auto opgesnorde embleem ziet er geloofwaardig uit. Het is volgens de Fransen gevonden in een patentregistratie. Op welke auto het beeldmerk hoort te zitten, lijdt geen twijfel: een retro Renault 4. Het beeldmerk doet immers sterk denken aan Renaults nieuwe logo, dat als eerste prijkte op de 5 Prototype.

Begin dit jaar was er al het gerucht dat zowel de 5 als 4 terugkeert in retrovorm én met elektrische aandrijving. In ieder geval de helft van dat gerucht bleek al te kloppen. Vervolgens liet Renault-CEO Luca de Meo een maand later subtiel doorschemeren dat een nieuwe Renault 4 inderdaad niet uitgesloten is. De nieuwe 5 wordt waarschijnlijk een behoorlijk hip en niet per se heel goedkoop model en het lijkt dan ook logisch dat een 'herboren' 4 iets eenvoudiger wordt en lager in de markt komt te staan. Een dergelijke tweedeling is ook wel nodig om de 4 bestaansrecht te geven. Wij zitten alvast op het puntje van onze stoel.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.