Regering leent MG Rover £ 6,5 miljoen

Regering leent MG Rover £ 6,5 miljoen
De Britse regering heeft afgelopen zondag besloten MG Rover 6,5 miljoen pond te lenen. Daarmee kan de fabriek een week draaien en zijn de 6.000 banen voor de zeer korte termijn gered.
De Britse regering heeft afgelopen zondag besloten MG Rover 6,5 miljoen pond te lenen. Daarmee kan de fabriek een week draaien en zijn de 6.000 banen voor de zeer korte termijn gered. Het Britse Ministerie van Handel en Industrie is bezig om in snel tempo een voorstel te ontwerpen dat aan het Chinese SAIC-concern kan worden voorgelegd. Vorige week liepen de onderhandelingen tussen SAIC en MG Rover spaak, waarna de autofabrikant uitstel van betaling moest aanvragen. De Britse regering heeft zich bereid verklaard om samen met een afvaardiging van MG Rover naar China te vertrekken om de onderhandelingen snel te hervatten.
Ook de toeleveranciers van MG Rover, waar 10.000 banen op de tocht staan, kunnen steun van de regering ontvangen. Voor deze bedrijven is 40 miljoen pond uitgetrokken. Ondanks die belofte, zijn daar dit weekeinde al de eerste ontslagen gevallen. De BBC heeft het over 'honderden mensen'. De meningen in de regering over het verstrekken van de lening zijn verdeeld. De één is blij dat het om een lening gaat omdat 'het goed is dat er geen cent belastinggeld in failliet bedrijf wordt gestoken' terwijl de ander vindt dat 'alles in werking moet worden gesteld om de banen bij MG Rover te behouden'.