Recordverkoop caravans en campers

Nog nooit zoveel campers verkocht

AutoWeek Campers editie 3/2021

De verkoop van nieuwe campers en caravans stijgt al maanden, maar niet eerder werden er in de eerste drie kwartalen van een jaar zoveel nieuwe kampeerauto's verkocht als dit jaar. Ook caravanverkopers mogen hun handjes samenknijpen. Het aantal nieuwe caravans dat in de eerste negen maanden van dit jaar is verkocht, is het hoogste in maar liefst tien jaar.

Uit cijfers van Kampeer en Caravan Industrie (KCI), de Bovag en RDC blijkt dat er in de eerste drie kwartalen van dit jaar 2.785 nieuwe campers zijn verkocht. Een record. Niet eerder werden er in de eerste negen maanden van een kalenderjaar zoveel nieuwe kampeerauto's aan de man gebracht. Het zijn er maar liefst 27 procent meer dan in diezelfde periode vorig jaar. In heel 2020 zijn 2.412 nieuwe campers verkocht, een aantal dat eind augustus van dit jaar al werd gehaald. Ook de verkoop van gebruikte kampeerauto's neemt logischerwijs toe. De handel in gebruikte kampeerauto's neemt eveneens toe. In de eerste drie kwartalen van dit jaar zijn 13.462 gebruikte kampeerauto's verkocht, 20 procent meer dan in die periode vorig jaar.

Ook de caravanverkoop stijgt naar grote hoogte. Met dit jaar al 7.869 verkochte nieuwe caravans doet de caravanmarkt het ruim 25 procent beter dan vorig jaar rond deze tijd. In de eerste acht maanden van dit jaar werd het totaal van heel vorig jaar al overtroffen (6.952 stuks). Dit jaar zijn er al 13.027 gebruikte caravans verkocht, 6,5 procent meer dan in de eerste drie kwartalen van 2020.

De al maanden waarneembare stijging in de verkoop van nieuwe caravans en campers wordt onder meer veroorzaakt doordat men door de internationale coronamaatregelen en negatieve reisadviezen graag 'coronaproof' op vakantie willen.

Op jacht naar informatie over kampeerauto's in de vorm van nieuws én tests? Met AutoWeek Campers blijf je volledig op de hoogte van het nieuwe en gebruikte camperaanbod en alles wat een camper te bieden heeft.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.