PSA en Toyota delen details compacte elektrische busjes

e-Partner, Combo-e, ë-Berlingo en Proace City Electric

Peugeot e-Rifter Citroën ë-Berlingo

Groupe PSA en Toyota stomen de elektrische versies van hun compacte bestel- en personenbusjes klaar. De vierling verschijnt richting het einde van 2021.

Groupe PSA en Toyota zijn al jaren samen actief op de markt voor bestel- en personenbussen. Van de middelgrote Citroën Jumpy, Peugeot Expert, Opel Vivaro en Toyota Proace zijn ook al elektrische varianten. Volgend jaar worden ook hun compactere broertjes voorzien van een elektrische aandrijflijn. De bestelversies luisteren naar de namen Citroën ë-Berlingo Van, Peugeot e-Partner, Opel Combo-e en Toyota Proace City Electric. De personenuitvoeringen heten Citroën ë-Berlingo, Peugeot e-Rifter, Opel e-Combo Life en Toyota Proace City Verso Electric. PSA en Toyota delen nu de eerste details daarvan.

Zoals we dat gewend zijn van Groupe PSA, lepelt men er een 136 pk elektromotor in. Dezelfde krachtbron die in tal van elektrische modellen van PSA dienstdoet. In dit geval wordt die gekoppeld aan een watergekoeld 50 kWh accupakket. De compacte busjes kun je opladen met een 7,4 kW 1-fase-boordlader of een 11 kW 3-faselader. In het geval van de Toyota Proace City Electric wordt de 3-faselader hier in Nederland standaard meegeleverd. Of dat voor de PSA-drieling eveneens geldt, is nog niet helder. Ook de verwachte actieradius meldt men nog niet. Het duurt immers nog wel even voordat de praktische jongens op de markt komen, men richt op een marktintroductie in de herfst van 2021. Prijzen en uitgebreidere specificaties volgen ongetwijfeld voor die tijd.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum