Prijskaartjes voor Mercedes-AMG GLA

Tot net geen ton

Mercedes-AMG GLA

Mercedes-AMG heeft bekendgemaakt wat het wil ontvangen voor de GLA. Die is er in drie versies en de prijzen lopen behoorlijk uiteen.

Met de komst van de nieuwe Mercedes-Benz GLA zijn er ook drie Mercedes-AMG-varianten aan de wereld voorgesteld. De GLA 35 4Matic, GLA 45 4Matic+ en GLA 45 S 4Matic+. Van de reguliere GLA was al bekend wat de prijzen zijn, maar nu hebben ook deze vierwielaangedreven sportievere uitvoeringen een prijskaartje gekregen.

Het feest begint bij de GLA 35, die is uitgerust met een 306 pk versie van de geblazen 2,0-liter viercilinder. Die wordt leverbaar vanaf € 71.217. De GLA 35 schiet vanuit stilstand in 5,1 seconden naar 100 km/h. Een behoorlijke trede hoger vinden we de 387 pk sterke GLA 45, die straks in de showroom staat vanaf € 92.594. Die heeft slechts 4,4 seconden nodig voor de sprint naar 100 km/h. De crème de la crème is de GLA 45 S, die het met 421 pk en een 0-100-acceleratie van 4,3 seconden helemaal bont maakt. Die blijft nipt onder de € 100.000: Mercedes ontvangt minimaal € 97.479 alvorens je de sleutels in handen krijgt.

In alle gevallen zorgt een achttraps Speedshift-automaat dat de krachten naar alle vier de wielen gaan. In het geval van de GLA 45 en GLA 45 S gaat het om het 4Matic+-systeem, dat naast een verdeling tussen de voor- en achterwielen het vermogen ook voor de volle 100 procent naar óf de voorwielen of de achterwielen kan sturen. Ook kan het vermogen per achterwiel afzonderlijk afgeregeld worden. Dat moet de sportieve prestaties uiteraard ten goede komen.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz GLA

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 793
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.