Prijs Ford Puma ST-X nu al bekend!

Tweeledige uitbreiding!

Ford Puma ST Spyshots
Ford Puma ST SpyshotsFord Puma STFord Puma STFord Puma STFord Puma STFord Puma STFord Puma ST

Ford breidt de prijslijst van de vrolijk gelijnde Puma in één beweging aan zowel de onder- als bovenkant uit. De cross-over krijgt gelijktijdig namelijk een nieuwe basismotor én een nieuwe topmotorisering! Het vermogensverschil tussen de twee machines bedraagt 105 pk. De krachtigste versie is de ST-X-uitvoering!

Ford heeft een sportieve topversie van de Puma in de ontwikkelingskamers staan, een ST-achtige variant waarvan AutoWeek nu kan melden dat die zeer waarschijnlijk niet ST, maar ST-X gaat heten. Deze ST-X variant krijgt de van de Fiesta bekende 200 pk leverende 1.5 onder de kap, die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Uitgebreide technische specificaties en afbeeldingen zijn er nog niet. Wél weet AutoWeek dat de nieuwe topversie een fiscale prijs krijgt van € 39.795. Tellen we daar de kosten rijklaarmaken van € 930 bij op, dan levert dat een vanafprijs op van € 40.725.

Ook heeft AutoWeek een deel van de standaarduitrusting van de Puma ST-X te pakken. De meest hitsige variant van de Puma ST-X staat op 19-inch lichtmetaal, heeft uiteraard een sportonderstel en een met sportief bumper- en spoilerwerk volgehangen koets en in contrasterende kleur gespoten zijspiegelkappen en dak. Verder krijgt-ie sportstoelen van Recaro, een verwarmbaar stuurwiel, keyless entry, parkeersensoren aan zowel voor- als achterzijde en ook half lederen bekleding is standaard. Een audiosysteem van B&O met tien luidsprekers en een subwoofer behoren tevens tot de standaarduitrusting. Meer informatie over de sportieve topversie van de Puma volgt waarschijnlijk spoedig.

Minder

Aan de andere kant van het spectrum breidt Ford de motorenlijst uit met een 95 pk 1.0, een relatief bescheiden motorversie die de huidige 125 pk en 155 pk sterke Ecoboosts komt versterken. Deze nieuwe basismotor is alleenverkrijgbaar in combinatie met uitvoeringsniveau Connected. Zijn fiscale prijs ligt op € 23.045. Tellen we ook daar de kosten rijklaarmaken van € 930 bij op, dan levert dat een nieuwe instapprijs van de Puma op van € 23.975. Ook hier geldt: later meer!

PRIVATE LEASE Ford Puma

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 513
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum