Ford teast nogmaals Puma ST

Hij is groen, mensen!

Ford Puma ST

Ford gooit er op deze mooie, warme dag nog maar eens een teaser van zijn ‘hot-SUV’ Puma ST tegenaan. Goed nieuws voor wie zich zorgen maakt over de milieu-impact van zo’n high-performance-model: hij is hartstikke groen!

De lekkermaakplaatjes zijn ‘stills’ uit een filmpje van Fords Twitter-account. Een groep mensen, naar verluidt medewerkers die aan de ontwikkeling van de Puma ST hebben meegewerkt, voorziet daarin een wat schimmig filmpje van alle bijpassende klik-, motor- en rijgeluiden. Binnenkort is het niet meer nodig om te doen alsof, luidt de boodschap, want op 24 september wordt de snelle Puma definitief onthuld.

Dat is best een ‘big deal’, want het wemelt niet bepaald van de sportieve modellen in het segment van de compacte cross-overs. Nissan was er vroeg bij met de Juke Nismo, maar verder laten de meeste fabrikanten hun overtollige pk’s doorgaans nog altijd op hatchbacks los.

De verwachting is dat de Puma ST zijn aandrijflijn straks deelt met de Fiesta ST, waarop de auto immers technisch is gebaseerd. Dat betekent dat er straks een uiterst felle 1,5-liter driepitter in de hoge neus wordt geschroefd, die daadwerkelijk een boel gebrom en geplof ten beste geeft. Met 200 pk en 290 Nm sprint een Fiesta ST in 6,7 tellen naar 100 km/h. Bij een gelijk vermogen zal de Puma iets minder snel zijn, maar gezien het in standaardvorm al indrukwekkend uitgebalanceerde onderstel belooft ook dit een ware pretmachine te worden.

Buiten de opvallende groene kleur zijn de uiterlijke wijzigingen bij de Puma ST weinig schokkend. Dat past bij de relatief subtiele andere ST’s in het gamma, maar wordt ook bevestigd door spionagebeelden en eerdere teasers. De sideskirts en spatbordranden van de gefilmde auto lijken identiek aan die van een Puma ST-Line, al krijgt de auto wel zichtbaar dikkere wielen en remmen mee.

PRIVATE LEASE Ford Puma

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
Arval
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 513
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum