Ford Mustang Mach-E 75kWh RWD (2021)

Gebruikersreview

Ford Mustang Mach-E 75kWh RWD (2021) #7

UitvoeringMustang Mach-E 75kWh RWD
Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2026

Na regen komt Mustang

Allereerst wil ik beginnen met het feit dat ik het jaar ben begonnen in een BYD Atto 3 uit 2022 met 7700 km op de teller. Helaas werd deze het slachtoffer van iemand die achteruit zijn parkeervak uitkwam zonder te kijken of er iets op de weg reed. Hij pakte de BYD vol op het voorwiel met als gevolg een afgebroken ophanging, schade aan de zijdeur, verlichting aan de voorzijde en de bumper. Schade was fors maar net niet genoeg om hem total loss te verklaren. In de dagen dat ik moest wachten op de expert ging ik alvast op zoek naar een mogelijke vervanger. Ik had al wat ervaringen met electrische auto's en niet allen waren goed. Maar in mijn zoektocht kwam ik uit op een Mustang Mach-e hierna te benoemen als MME. Deze ging na het bekijken van een heleboel review flimpjes en gebruikerservaringen in mijn hoofd zitten. De beslissing was al gemaakt, ik wilde een MME. Na wat heen en weer gebel werd het schadebedrag aan mij uitgekeerd en het wrak aan de hoogste bieder verkocht. Het bedrag wat ik overhield werd mijn budget voor de MME. Automatisch zat ik toen in de auto's met een wat hogere km-stand. Ik vond er een bij de Ford dealer in Helmond met 108000 km maar wel 12 maanden garantie. Na diverse reviews in de states te hebben gezien waar meerdere mensen met hogere km-standen rondreden heb ik de gok gewaagd. De koop werd gesloten en de dealer werkte volledig mee aan het feit dat ik hem snel nodig had (ik had al een paar weken geen auto meer) binnen 2 dagen kon ik hem ophalen. Vanaf het allereerste begin wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. Ik ben bovengemiddeld lang (2,01 mtr) maar zit als een vorst in de MME. In vorige auto's schuurde mijn kruin nog wel eens tegen de dakbekleding maar hier heb ik ruimte te over. De MME is snel en stil. De geluidsinstalatie van bose is geweldig, zelfs op standje hard. Het onderstel is al veel over geschreven, had iets zachter kunnen zijn maar het hoort ook bij de sportieve look van de MME. Het verbruik is iets wat temparatuur afhankelijk is. met koud weer 22kwh/100 en met mooi weer zit je op 17kwh/100 dus het jaarlijks gemiddelde zal rond de 20 zijn. Ik rijd daarentegen niet veel stad. Meeste is 80km wegen en snelweg.
Laden doen we bij de openbare paal en kost rond de 56ct per kw. Ik rijd gemiddeld 2500 km p/m en reed hiervoor een Mazda CX5 2.5 aut. Die reed gemiddeld 1op11 dus als ik de brandstofkosten vergelijk dan was ik met de mazda 511 euro kwijt (2,25 p/l) en met de MME 280. Dit is voor mij overigens niet de belangrijkste reden om electrisch te rijden. Het rijd gewoon zoveel lekkerder dan een brandstof auto. Stil, krachtig en geen enkele vibratie of schok. Dan de one pedaldrive functie werkt ook geweldig op de MME. Onderhoudskosten dan? ik vroeg bij ophalen wanneer ik weer een beurt moest laten doen en men zei doodleuk over 2 jaar weer meneer.
De MME is nu een maand in mijn bezit, meestal heb ik dan bij andere auto's wel een aantal irritatiepuntjes gevonden maar de MME tovert nog iedere dag een glimlach op mijn gezicht. Alle luxueuze functies die er op zitten werken zoals ze moeten werken. Adaptive cruisecontrol werkt fenomenaal en is voor mij een van de vereiste opties die er heden ten dage op moet zitten. Dit geeft zoveel rust tijdens het rijden. Ook de automatische grootlicht functie werkt geweldig. als je op donkere wegen rijd is dit echt een mooi gezicht hoe de verlichting oplaait en weer dimt indien nodig. Zijn er dan echt geen minpunten? Ja, ik wilde perse een zwarte en buiten het feit dat hij in een maand tijd al 3 keer gewassen is, schijnt de zwarte lak wat "zacht" te zijn. Dit resulteert in een heleboel witte puntjes op je motorkap en op de voorplaat. Ik ben er nog niet uit of ik hier wat aan ga doen of dat ik het laat voor wat het is. Tot nu toe ben ik erg tevreden over de MME en zal de review updaten mochten er veranderingen aankomen.

9,5

PRIVATE LEASE Ford Mustang Mach-E