Porsche levert 12 procent minder auto's af

SUV's het meest in trek

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid!

Porsche heeft tot en met juni wereldwijd 116.964 nieuwe auto's afgeleverd, een daling van 12 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De SUV's van het merk waren het meest in trek, gevolgd door de 911-sportwagen.

Van de 911 werden ondanks de coronacrisis in de eerste zes maanden van dit jaar meer exemplaren afgeleverd dan vorig jaar. Het aantal leveringen lag met 16.919 stuks 2 procent hoger dan in 2019.

Van de Cayenne werden 39.245 exemplaren afgeleverd, waarmee de SUV het populairste model van Porsche was. De kleinere SUV van het merk, de Macan, werd 34.430 keer aan klanten overhandigd.

China is de belangrijkste afzetmarkt voor Porsche, aangezien daar 39.603 nieuwe auto's een eigenaar vonden. De afzetdaling bleef er beperkt tot 7 procent. Ook in de rest van Azië, het Midden-Oosten en Afrika ging het relatief goed, want de daling beleef beperkt tot 3 procent.

De grootste klappen vielen in de Verenigde Staten (-20 procent) en op de Duitse thuismarkt (-25 procent).

Lezersreacties (81) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.