Pon neemt belang in Greenwheels

Greenwheels | Foto: ANP
Pon heeft een aandeel genomen in het deelautobedrijf Greenwheels. Het gaat volgens beide partijen om een "aanmerkelijk belang".

Pon heeft een aandeel genomen in Greenwheels. Het percentage van het aandeel is niet bekend gemaakt maar het gaat waarschijnlijk om ergens tussen de 30 en 45 procent. Binnen Pon blijft Greenwheels een zelfstandig opererend bedrijf. Beide oprichters blijven aan als directie.
Hoe groot het belang ook is, Pon heeft straks wel wat te zeggen binnen het bedrijf. Zo verwachten wij dat de huidige Peugeots binnenkort worden omgewisseld voor modellen van Volkswagen, Seat of Skoda.
Greenwheels is momenteel Europa's grootste in deelauto's. Het bedrijf dat in 1995 met drie deelauto's begon, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waarin dagelijks enkele tienduizenden leden gebruikmaken van één van de 2000 rood-groen gekleurde auto's. Behalve in Nederland is Greenwheels ook actief in Duitsland en Engeland. 'Nu richt Greenwheels zich voornamelijk op de consument. Zowel wij als Pon verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto's', aldus Greenwheels.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.