Politie-Porsches weer even de weg op

Aan de kant voor de Rijkspolitie!

Politie-Porsche
Komende zondag moet je niet gek opkijken als je ingehaald wordt door een oude Porsche in Rijkspolitie-outfit. Er gaan namelijk zo'n veertig exemplaren tegelijk de snelweg op!

Waar de Nederlandse politie het nu vooral moet doen met MPV's als patrouilleauto, ging het er in het verleden een stuk spectaculairder aan toe. Van 1962 tot 1996 leverde Porsche in totaal 509 auto's aan de dienders. Uitgedost in wit en oranje gingen ze de weg op en wisten ze vrijwel alle snelheidsduivels te achterhalen. Het begon met de Porsche 356 Speedster, later namen de 914 en de 911 Targa en Cabriolet het stokje over.

Voor wie zich het beeld nog goed kan herinneren, kan het komende zondag even schrikken zijn. Dan gaat er namelijk een stoet van zo'n veertig politie-Porsches op pad. Het doel: een vermelding in het Guinness Book of Records en geld ophalen voor de Vereniging Verkeersslachtoffers. 's Ochtends om 10.00 uur is het gezelschap te zien bij het Porsche Centrum in Heteren, waarna de bijzondere colonne afreist naar Lichtenvoorde.

Lezersreacties (41) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.