Polestar laat mysterieuze nieuwkomer zien

Polestar 4?

Polestar

Polestar zet de reeds bekende twee modellen naast drie onder een kleed verscholen nieuwkomers. Twee van die toekomstige Polestars kennen we al, maar er staat ook een nog onbekend model bij. Een SUV-achtige met een schuin aflopende daklijn aan de achterkant.

Polestar vestigt de aandacht op zijn beursgang met een tweetal bijzondere foto's. Op bovenstaande opname zien we drie compleet onder een kleed verborgen modellen. Op een andere foto staan deze drie in iets andere volgorde naast de Polestar 1 en Polestar 2. Rechts naast de 2 staat de SUV waarvan we inmiddels weten dat dat de Polestar 3 wordt. Daarnaast zien we echter een niet eerder in beeld gekomen model.  Het betreft een auto die aan de achterkant weliswaar iets aan de 2 doet denken, maar duidelijk meer een SUV-achtig postuur heeft. Bovendien heeft deze Polestar een veel scherper naar beneden aflopende neus dan de 2 en een geleidelijk aflopende daklijn aan de achterzijde. Een 'coupé-SUV', zo je wilt.

Polestar

Polestar 1, 2, 3, '4' en '5'

Als Polestar de auto's hierboven op volgorde heeft staan, wordt die nieuwkomer de Polestar 4. Net als de 3 waarschijnlijk een SUV van ongeveer het formaat van de Volvo XC60. Helemaal op rechts zien we - als we de modelnamen door blijven tellen - de Polestar 5, die voorlopig nog als Polestar Precept wordt aangeduid.

Waarschijnlijk troont het nieuwe drietal op het SPA2-platform waarvan ook Volvo gebruik gaat maken. Daarmee moeten op den duur een actieradius richting de 1.000 km mogelijk worden en bovendien werkt de fabrikant aan solid-state-accu's. De nieuwe modellen van Polestar zijn vrijwel zeker overgoten met ontwerpdetails van de Precept Concept en zodoende wordt de afstand tot Volvo ook uiterlijk verder vergroot.

Polestar noemt het drietal de 'line up van 2024'. Volgend jaar komt de Polestar 3 al, de Precept (wellicht dus Polestar 5 geheten) volgt waarschijnlijk in 2023 en de 4 is er uiterlijk in 2024 ook bij.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.