'Plug-in hybride Subaru komt volgend jaar'

Stekkerversie op basis van bekend model

Subaru XV teaser
Subaru voegt op termijn een plug-in hybride aan zijn modellengamma toe. Volgend jaar moet de Soeb-met-stekker op de markt verschijnen.

Dat blijkt uit berichtgeving van InsideEV dat gesproken heeft met Subaru-CEO Yasuyuki Yoshinaga. Volgens de topman wordt Subaru's eerste plug-in hybride een auto op basis van een model dat we al kennen. Wij zetten derhalve in op de nieuwe Impreza en diens cross-overbroer Crosstrek/XV.

Subaru houdt zijn elektrificatieplannen niet bij het lanceren van een plug-in hybride. Eerder schreven we al over de mogelijke komst van een WRX met hybridetechniek aan boord en ook op EV-gebied heeft Subaru iets in het vat zitten. Omstreeks 2021 zou namelijk een volledig elektrische Subaru op de markt moeten komen, al zijn de plannen hiervoor nog niet in een vergevorderd stadium. Mogelijke zakenpartners die Subaru voor zijn EV kan omarmen zijn Panasonic en Samsung.

De vorige generatie van de XV, in de Verenigde Staten Crosstrek geheten, was in sommige markten als hybride te krijgen. In Nederland bleef het XV-gamma beperkt met een 1,6-liter grote benzinemotor, een 2,0-liter groot exemplaar en een 2,0-liter grote dieselmotor.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.