Peugeot e-208 straks te rijden voor €150 per maand?

Niet teveel rijden

Peugeot e-208

Voor slechts zo'n €150 per maand een Peugeot e-208 voor de deur? Niemand minder dan Peugeot-CEO Linda Jackson stelt dat voor een bijzonder laag bedrag e-208 rijden ook mogelijk wordt in Nederland. Je moet dan alleen geen kilometervreter zijn.

Volgens sommige leasemaatschappijen, futurologen en mobiliteitsdeskundigen gaan we onze eigen auto uitzwaaien en in plaats daarvan steeds meer via abonnementen of deeldiensten autorijden. Of dat nou wel of niet gaat gebeuren, Peugeot wil er in elk geval ook op inspringen. Het ziet wel heil in het aanbieden van een leasecontract met een bescheiden maandelijkse prijs én een bescheiden kilometrage. In gesprek met het AD legt CEO Linda Jackson uit dat Peugeot hiermee in Frankrijk een halfjaar heeft proefgedraaid en het smaakt naar meer.

In Frankrijk werd er ingezet op een maandbedrag van €150, waarvoor je een Peugeot e-208 voor de deur kreeg. Nogal een verschil met de honderden euro's die je nu kwijt bent als je die auto wil private-leasen. Ook is het aanzienlijk goedkoper dan bijvoorbeeld het behoorlijk populaire abonnement dat Lynk & Co aanbiedt voor de 01, al is dat natuurlijk een behoorlijk forser model. Bij sommige auto's ben je maandelijks alleen al €150 kwijt aan mrb en (zeker als je jong bent) verzekering.

Kortom, het klinkt te mooi om waar te zijn. Er zit dan ook een grote kanttekening aan het verhaal: het in Frankrijk betaalde bedrag geldt voor 500 km rijden per maand. De Fransen die meededen aan de pilot betaalden 7 cent per kilometer boven die 500 km. Stel, je rijdt in een maand 1.000 km, dan ben je in dat geval dus €185 kwijt. Nog steeds niet gek. "Zo heb je in beginsel lagere kosten en kun je zelf de meerprijs in de hand houden", aldus Jackson. Ze belooft dat de 'Peugeot as you go' gedoopte constructie nog dit jaar ook in Nederland mogelijk wordt. "De exacte en definitieve prijs voor Nederland communiceren we later dit jaar", aldus Jackson, die ook nog niet duidelijk kan maken hoe lang zo'n contract bijvoorbeeld duurt en wat eventuele opzegtermijnen of andere voorwaarden zijn. In Frankrijk helpt een riante overheidssubsidie mee om het bedrag zo laag te krijgen, dus ga er maar vanuit dat het hier wel wat duurder zal worden.

PRIVATE LEASE Peugeot

Lezersreacties (76) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.