Opvolger McLaren F1 twee jaar vroeger

McLaren F1
McLaren wil binnenkort gaan meetellen als serieus sportautomerk. Met de MP4 12C wordt een aardig poging gewaagd. Maar intussen wordt er lekker verder aan de weg getimmerd. Een opvolger van de F1 zou er al in 2012 moeten komen!
McLaren heeft aangekondigd binnen een aantal jaren te willen uitgroeien tot een sportautomerk van het kaliber Ferrari en Lamborghini. Met de nieuwe MP4 12C vist het merk in de vijver van Gallardo en 458 Italia. Maar ze laten er in Woking geen gras over groeien. Dat er wordt gewerkt aan een opvolger van de F1 was al publiek geheim. Maar dat die nu twee jaar vroeger komt dan gepland, is nieuws. Al in 2012 moet hij in de showrooms staan. Het Engelse Autocar weet al meer van de F1 en omschrijft hem als een 'revolutionaire hypercar'. Verder wordt er een wat spannender vormgeving verwacht dan bij de MP4 12C, waarmee wel heel erg op veilig is gespeeld. De nieuwe F1 moet vooral bakens verzetten op het gebied van gewichtsbesparing en bovendien worden er verschillende verwijzingen verwacht naar het oude model. Of de driepersoons cockpit daar ook bij zit, is nog niet bekend. In tegenstelling tot de F1 wordt het nieuwe model niet in een gelimiteerde oplage gemaakt. Naast de nieuwe F1 wordt is er nog een derde model van McLaren in de maak. Die moet onder de MP4 12C in het programma komen. Verder details over dat model zijn er nog niet.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.