McLaren toont eerste door MSO gerestaureerde straat-F1

Misschien wel beter dan nieuw

McLaren F1 gerestaureerd door MSO
McLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSOMcLaren F1 gerestaureerd door MSO

Komend weekend presenteert McLaren Special Operations (MSO) een volledig gerestaureerde McLaren F1. Dat doet de fabrikant van 6 tot 8 september op het Hampton Court Palace Concours d’Elegance bij Edinburgh, Schotland. De foto’s van het zilvergrijze exemplaar deelt het bedrijf al.

En dat is er niet zomaar een. Het is de eerste straatversie van de legendarische supercar die door de exclusieve tak van het Britse merk onder handen werd genomen. De restauratie is uitgevoerd onder het McLaren F1 Certification-programma, dat de autobouwer vorig jaar aan de wereld voorstelde met de eerste gerestaureerde F1 GTR, de raceversie van de voormalige snelste auto ter wereld.

Het project werd afgerond in juni en duurde anderhalf jaar. In die tijd is er meer dan 3.000 uur aan de auto gewerkt. MSO haalde de F1 volledig uit elkaar, herbouwde de 6,1 liter grote V12 en verving vrijwel alle onderdelen door nieuwe, maar originele exemplaren. Het interieur is opnieuw bekleed met tien met de hand geselecteerde koeienhuiden en de exterieurpanelen zijn voorzien van een nieuwe laklaag in de originele kleur Magnesium Silver. Volgens McLaren duurde het aanbrengen daarvan 900 (!) uur, met als doel een zo hoogwaardig mogelijke afwerking.

Een grondige klus, met een uitkomst die de eigenaar van de supersportwagen ongetwijfeld deugd doet. In zijn auto ligt nu een officieel certificaat van echtheid: een document dat alleen door McLaren mag worden uitgegeven. De F1, met chassisnummer 63, is dus de eerste van de in totaal 64 straatversies die de behandeling heeft ondergaan. Het zal zeker niet de laatste zijn: MSO wil elke F1-eigenaar de mogelijkheid bieden om zijn of haar auto ook in de toekomst een ‘icoon van de weg’ te laten blijven.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.