McLaren F1 levert miljoenen op

Hoogste bedrag voor McLaren F1 ook

McLaren F1 Pebble Beach

De McLaren F1 is misschien wel een van de meest tot de verbeelding sprekende supercars uit de jaren negentig. Een exemplaar van de ooit snelste auto ter wereld is tijdens een veilig voor een recordbedrag onder de hamer gegaan.

De in 1992 gelanceerde McLaren F1 mocht zich tot de Bugatti Veyron zich in 2007 aandiende de snelste productieauto ter wereld noemen. De dankzij een 6.1 V12 van BMW 627 pk sterke Engelse extremist heeft alleen al daardoor een bijzonder plekje op weten te eisen in de supercar-Hall of Fame. Het is dan ook niet verwonderlijk dat McLarens F1 tijdens veilingen veelal voor miljoenen weggaan. Tijdens een veiling van Gooding & Company's, gehouden tijdens Monterey Car Week in Pebble Beach, is een exemplaar voor een recordbedrag van eigenaar gewisseld.

Iemand betaalde maar liefst $20.465.000, omgerekend €17.188.368, voor een in 1995 gebouwde McLaren F1 met slechts 390 kilometer op de klok. Niet eerder werd er zo'n hoog bedrag gevangen voor zo'n auto. Eerder leverde een McLaren F1 nog $ 15,62 miljoen dollar op. Zelfs extreem zeldzame McLaren F1 LM is nooit voor meer geveild, in 2019 vond het duurste exemplaar ooit voor $ 19,8 miljoen een nieuwe eigenaar.

De nu voor ruim € 17 miljoen geveilde F1 heeft chassisnummer 029, maar is de 25ste straatversie ooit gebouwd. De auto is gespoten in een unieke paarse kleur die Creighton Brown heet, vernoemd naar één van de hoge heren van McLaren Cars. In totaal heeft McLaren slechts 106 F1's geproduceerd.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.