Opel-CEO: "Duitse fabrieken blijven"

Einde aan onzekerheid?

Opel Grandland productie Eisenach

Het rommelt behoorlijk rond Opels aanwezigheid in thuisland Duitsland. De kersverse CEO Uwe Hochgeschurtz hoopt wat onzekerheid weg te nemen. Volgens hem houdt Opel gewoon vast aan zijn Duitse fabrieken.

Opels moederconcern Stellantis zou van de Duitse fabrieken af willen, zo kwam vorige maand naar buiten. Zelfs in de thuishaven van Opel in Rüsselsheim wordt gevreesd voor de toekomst. Daar zou Opel een flinke reorganisatie wachten, waarbij onder meer ook de R&D-tak van het merk grotendeels uit Rüsselsheim zou worden weggehaald. Al met al aardig wat onzekere berichten voor de Duitse Opel-medewerkers dus. Naar aanleiding daarvan besloten de presidenten van de betrokken deelstaten een brandbrief te sturen aan Stellantis-CEO Carlos Tavares.

Opel-topman Uwe Hochgeschurtz laat nu van zich horen in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Wellicht is dat een reactie op de actie van de deelstaatpresidenten. De CEO heeft vooralsnog een geruststellende boodschap. "We houden alle fabrieken. Rüsselsheim, Eisenach en Kaiserslautern zijn en blijven onze fabrieken in Duitsland", aldus Hochgeschurtz. "We houden ons aan onze contracten." Het Duitse medium bericht dat Hochgeschurtz enigszins verbaasd zou zijn over de zorgen die er onder de werknemers bestaan over de toekomst.

Het lijkt er dus voorlopig op dat de boel toch redelijk bij het oude blijft, al waarschuwt Hochgeschurtz wel voor een veranderend werknemersbestand. De transitie naar een meer elektrisch aanbod is daarvan de hoofdoorzaak. "We hebben minder mensen nodig met mechanische vaardigheden en meer voor software en scheikundige zaken (accu's, red.)." Onderaan de streep zal dat waarschijnlijk wel tot banenverlies leiden. Eerder waarschuwde onder meer Volkswagen Groep-topman Herbert Diess al voor fors banenverlies vanwege de verschuiving naar elektrische mobiliteit.

PRIVATE LEASE Opel

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.