Ook Lexus LC500 ontkomt niet aan SEMA

Vroeg prototype 525 pk sterk

Lexus LC 500 SEMA
Lexus LC 500 SEMALexus LC 500 SEMALexus SEMALexus SEMALexus SEMALexus SEMALexus SEMA
Lexus is niet de eerste fabrikant die wij zouden linken aan de SEMA Show in Las Vegas. Toch heeft het luxemerk een auto klaargestoomd voor de spoilerbeurs.

Wie de Lexus LC 500 met zijn 477 pk en 530 Nm sterke 5,0-liter V8 om welke reden dan ook niet geschikt acht, moet eens een blik werpen op de variant die Lexus momenteel op de SEMA-beursvloer in Las Vegas heeft staan.

Tuner Gordon Ting heeft de van nature al gespierde LC 500 onder handen genomen. Daarbij is de 5.0-liter metende V8 opgeboord tot een inhoud van 5,6-liter. De toegenomen cilinderinhoud heeft een vermogen van 525 pk als gevolg. Naast het kloppend hart van de LC 500 is ook het onderstel en de remmerij onder handen genomen.

Geen SEMA-creatie zonder spoilerwerk. De onder handen genomen LC 500, overigens een vroeg prototype van Lexus zelf, is voorzien van relatief subtiele uiterlijk aankleding geïnspireerd op aerodynamica uit de racerij. De 22-inch metende wielen moeten uiteraard maar je smaak zijn.

Bovenstaande LC is niet de enige Lexus die in Las Vegas op aandacht kan rekenen. De coupé wordt vergezeld door een GT3-versie van de LC, een ander met koolstofvezel volgehangen exemplaar én een GS F die eveneens overladen is met carbon.

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.