Lexus LC verder fijngeslepen

Bespoke Build

Lexus LC
Lexus LCLexus LCLexus LCLexus LCLexus LCLexus LCLexus LC

Lexus heeft de LC tegen het licht gehouden. Zowel de LC Coupé als LC Convertible is op detailniveau fijngeslepen. Daarnaast stelt Lexus het Bespoke Build-programma voor waarmee de LC's tot in de kleinste puntjes te personaliseren zijn.

Lexus geeft de LC jaarlijks een modeljaarupdate en net als die van vorig jaar brengt de jongste bijslijpsessie een reeks aanpassingen aan het onderstel met zich mee. Lexus zegt de ophanging zowel voor als achter te hebben aangepast, met een directer stuurgevoel en een verbeterde wegligging tot gevolg. Ook nieuw is het zogenoemde shift-lock-systeem dat moet voorkomen dat de LC's onbedoeld in D of R wordt gezet.

Verder is er nu het personaliseringsprogramma 'Bespoke Build' waarmee je de LC tot in de kleinste details kunt samenstellen. In de Bespoke Build-catalogus vind je speciale wielen, aerodynamische extraatjes, speciale lakkleuren, materialen om het interieur mee af te werken en zelfs een uit koolstofvezel vervaardigd dak voor de Lexus LC Coupé.

Grote motorische wijzigingen zijn er niet en dat betekent dat de Lexus LC Coupé en LC Convertible leverbaar blijven als 359 pk sterke LC 500h en als 464 pk en 540 Nm sterke LC 500. De hybride LC's hebben een 3.5 V6 in het vooronder, terwijl de h-loze 500's een machtige 5.0 V8 als krachtcentrale hebben.

De aangescherpte LC's zijn vanaf het voorjaar van 2022 in Nederland. Prijzen volgen in aanloop naar de marktintroductie.

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.