Ook Honda Grace/City krijgt een opfrisbeurt

Missen we compacte sedans?

Honda City/Grace facelift
Honda City/Grace faceliftHonda City/Grace faceliftHonda City/Grace faceliftHonda City/Grace faceliftHonda City/Grace facelift
Het Nederlandse modellenaanbod van Honda is met de Jazz, Civic, CR-V, HR-V en NSX niet bepaald breed te noemen. In andere landen is een sedanversie van de Jazz te koop, een auto die nu is gefacelift.

Sinds 2014 bouwt Honda op basis van het platform van de Jazz, elders veelal Fit genoemd, een compacte hatchback. Afhankelijk van de afzetmarkt gaat de 4,4 meter lange sedan als Grace of City door het leven. Onlangs werd bloedverwant Jazz minimaal gefacelift en nu is ook de sedan op de snijtafel gelegd.

De Grace/City krijgt een nieuwe grille die aan weerszijden geflankeerd wordt door nieuwe koplampen. Ook de bumper is aangepast en wie een beetje met de ogen knijpt, ziet het gelaat van de huidige generatie Civic doorschemeren. Aan de achterzijde blijven de wijzigingen beperkt tot opnieuw ingedeelde verlichting en een nieuwe bumper.

Compacte sedans zijn in ons land al jaren uit de gratie. De kleinste exemplaren die hier te koop zijn, zijn auto's als de Audi A3, Fiat Tipo en de Mercedes-Benz CLA-klasse. Gaan we zo'n 15 jaar terug in de tijd, dan komen we sedans tegen als de Daewoo Lanos, Daihatsu Valera, Hyundai Accent, Kia Rio en de Suzuki Baleno. Van diverse C-segmenters werden tevens sedanversies geleverd, denk aan de Mazda 323, Renault Mégane en Nissan Almera.

Mis jij compacte sedans op de Nederlandse markt? Geef je mening hieronder!

PRIVATE LEASE Honda

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.