Officieel: nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Sterke dosis coupé-DNA

Mercedes-Benz CLS-klasse 2018
Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018Mercedes-Benz CLS-klasse 2018
De onthulling van de derde generatie CLS-klasse ging niet helemaal volgens verwachting. Gisterochtend verscheen de auto te vroeg op de kanalen en nu is het moment daar dat Mercedes-Benz zélf het digitale doek trekt van de volledig nieuwe CLS-klasse.

Bij het lekken van de eerste reeks foto's van deze nieuwe, derde generatie CLS-klasse omschreven we het uiterlijk van de gelikt getekende (cW-waarde van 0,26) vierdeurssedan al als 'geen verrassing'. Dat geldt vanavond natuurlijk des te meer, al is het aanvullende beeldmateriaal natuurlijk altijd van harte welkom. Gelukkig hebben we nu ook alle officiële ins en outs te pakken van de auto, die momenteel met veel bombarie op de beursvloer van Los Angeles debuteert.

Mercedes-Benz zet de CLS-klasse net als voorheen in de markt als een vierdeurscoupé, al betreft het modeltechnisch natuurlijk een sedan. Mercedes-Benz heeft meer dan ooit zijn best gedaan om de CLS-klasse toe te voegen aan zijn coupéfamilie, een groep waar de C-, E- en S-klasse Coupé deel van uitmaken. De achterzijde vertoont met zijn platte, brede achterlichten overeenkomsten met de bilpartijen van de al genoemde coupés. Aan de voorzijde zien we kleine, puntige kijkers die we voor het eerst op een designstudie tegenkwamen en die straks ook op de nieuwe A-klasse verschijnen. De bagageruimte meet net als voorheen 520 liter.

Het interieur is helemaal Mercedes-Benz anno nu. De CLS-klasse krijgt een zeer breed, uit digitale displays bestaand instrumentarium dat tevens dienst doet als infotainmentscherm. De uit twee 12,3-inch HD-schermen bestaande unit is wel optioneel. Chroomkleurige, ronde ventilatieroosters, ambianceverlichting en ogenschijnlijk fraai gestikt leer: hier houd je het als CLS-klant wel even vol.

Deze nieuwe CLS is de eerste Mercedes-Benz met een boordspanning van 48 volt. Een auto voor grootverbruikers dus. Mercedes-Benz brengt een CLS 450 met een nieuwe 3,0-liter zes-in-lijn in het vooronder. Het blok levert 360 pk en 500 Nm. Bijzonder is dat het blok EQ Boost-techniek aan boord heeft, een kleine elektromotor die de verbrandingsmotor tijdens het accelereren kortstondig kan bijstaan. In deze boost-modus profiteert de CLS 450 van 22 pk en 250 Nm extra kracht. Ook stelt Mercedes-Benz twee andere zes-in-lijns beschikbaar: de 285 pk en 600 Nm sterke 2,9 liter 350d en de 340 pk en 700 Nm sterke variant van die 2,9-liter zescilinder in de 400d. Alle drie de genoemde blokken sturen hun vermogen naar alle vier de wielen (4Matic).

De standaarduitrusting van de CLS-klasse bestaat onder andere uit led-koplampen, lichtmetalen 18-inch wielen, Lane Keeping Assist, Speed Limit Assist, een 12,3-inch groot infotainmentscherm en sfeerverlichting mét verlichte ventilatieroosters. Ook maakt de CLS-klasse kennis met Air Body Control en Energizing Comfort Control, een systeem waarin de instellingen van klimaatregeling, stoelmassage, sfeerverlichting en parfumering aan elkaar gelinkt zijn en waarin programma's kunnen worden gezet.

De terugkeer van de Shooting Brake lijkt wegens het marginale succes van die variant op losse schroeven te staan.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum