Officieel: Mitsubishi naar Renault-Nissan

Carlos Ghosn aan het roer

Carlos Ghosn
Eerder werd bekend dat Nissan, onderdeel van de alliantie Renault-Nissan, voor 1,9 miljard euro een aandeel van 34 procent in het geteisterde Mitsubishi wilde nemen. Vandaag is bekend gemaakt dat Nissan officieel grootaandeelhouder in het eveneens Japanse merk is geworden.

Een verrassing mag bovenstaande niet heten. Gisteren werd bekend dat Renault-Nissan topman Carlos Ghosn de ook functie CEO van Mitsubishi op zijn cv mocht zetten. Vandaag is de aankoop van 34 procent van Mitsubishis aandelen volledig afgerond.

Daarmee maakt Mitsubishi voortaan ook deel uit van de alliantie Renault-Nissan, een alliantie waar ook het Russische AvtoVaz en het merk Datsun bij horen. Mitsubishis nieuwe CEO Carlos Ghosn, ook topman van Renault-Nissan, geeft aan dat het met technologieën en platformen met Mitsubishi wil gaan delen. Eveneens moet er gezamenlijk worden ingekocht, wat de kosten moest spreiden. Ghosn verwacht de toetreding van Mitsubishi tot Renault-Nissan in het fiscale jaar 2017 voor 213 miljoen euro aan voordeel moet kunnen opleveren. Na 2018 moet dat bedrag op kunnen lopen tot meer dan een half miljard euro.

Uiteraard zegt Ghosn hard te willen werken aan het verbeteren van Mitsubishis reputatie. Het imago van het merk liep stevige klappen op toen bekend werd dat het merk bewust had gerommeld met verbruikscijfers van diverse modellen. Het is nog afwachten hoe Renault-Nissan het 'nieuwe Mitsubishi' gaat positioneren.

PRIVATE LEASE Mitsubishi

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.