Officieel: Honda 1.6 diesel

Officieel: Honda 1.6 diesel
Al eerder berichtten we over de komst van een nieuwe, superzuinige 1,6-liter diesel van Honda en vandaag maakt het merk hem officieel bekend. De precieze uitstoot is nog niet bekend, maar wel dat de motor 120 pk en 300 Nm ontwikkelt.

Aangezien Honda gaat stoppen met de levering van de Civic Hybrid in Europa, is een superzuinige diesel een logische stap. Die komt er in de vorm van een nieuwe 1,6-liter viercilinder diesel die 120 pk en 300 Nm produceert. De precieze uitstoot van het blok is nog niet bekend, maar Honda weet al wel dat het 'minder dan 100 gram per kilometer' gaat zijn. Of de nieuwe diesel in aanmerking komt voor 14% bijtelling is dus nog even afwachten, 20% is in ieder geval zeker.
De nieuwe dieselmotor is onderdeel van een nieuwe motorenlijn onder de noemer Earth Dreams Technology. In de komende jaren worden alle motoren vervangen door deze nieuwe lijn, die over de gehele linie zuiniger en sterker wordt. Naast de verbeterde motoren maken ook een nieuwe CVT transmissie en een hybride aandrijflijn die zowel met een viercilinder als een V6 komt, deel uit van de plannen. Die technologie is vooral interessant voor de VS, waar grotere auto's met hybridetechnologie in trek zijn.

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.