Officieel: Ford keert terug in Formule 1 met Red Bull

Vanaf 2026

Max Verstappen Ford

Ford maakt officieel bekend zich vanaf 2026 weer te roeren in de Formule 1. Vanaf dat jaar wordt het motorenpartner van de teams van Red Bull en AlphaTauri.

Het merkteken van Ford keert terug in de Formule 1, en wel vanaf 2026. In dat jaar wordt het nieuwe motorenreglement van de koningsklasse van kracht, waarbij er meer nadruk komt te liggen op elektrificatie, gecombineerd met het gebruik van 100 procent synthetische brandstoffen. Beide bieden een mooie aanleiding voor motorenbouwers om zich stevig te verdiepen in de nieuwe technologieën, waardoor Ford niet het enige merk is dat vanaf 2026 in de koningsklasse wil stappen.

Verschillende automerken hebben die intentie, maar na Audi is Ford het tweede merk dat zijn komst kan bevestigen. Ford gaat samenwerken met het Formule 1-team van Red Bull. Dat werkte de afgelopen jaren officieel samen met Honda en ook nu is het Japanse merk - iets meer op de achtergrond - nog betrokken bij de aandrijflijn van de auto's van Max Verstappen, Sergio Perez en zusterteam AlphaTauri. In 2026 gaat het stokje over naar Ford, dat dan de officiële motorenpartner van de twee teams wordt. Red Bull Powertrains bouwt de motoren in het Verenigd Koninkrijk, Ford levert technische ondersteuning en mag zijn logo op de krachtbronnen drukken.

Ford is zeker niet onbekend met de sport. Jarenlang leverde Ford via Cosworth motoren voor Formule 1-teams, die van tijd tot tijd ook hun successen kenden. Sterkers zelfs: Ford is nog altijd de op twee na meest succesvolle motorenleverancier ooit. Wie weet volgen er vanaf 2026 nog een boel meer successen.

PRIVATE LEASE Ford

DirectLease
Ford Puma 1.0 EcoBoost 125pk Titanium (5D/6H)
€ 489
 
DirectLease
Ford Focus 1.0 EcoBoost 125pk Hybrid Titanium (5D/6H)
€ 509
 
Arval
Ford Kuga 2.5 PHEV Titanium (5D/CVT)
€ 654
 

Lezersreacties (25) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.