Nu officieel: de nieuwe Subaru WRX STI

Nu officieel: de nieuwe Subaru WRX STI
Nu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STINu officieel: de nieuwe Subaru WRX STI
Eerder hadden we al uitgelekt beeld, nu is 'ie er officieel: de nieuwe snelle vierdeurs van Subaru, de WRX STI!

Nee, de aanduiding Impreza zit er (nog steeds) niet meer op - ook voor de Amerikaanse markt is die illustere modelnaam komen te vervallen. Vers onthuld pronkt de nieuwe Subaru WRX STI momenteel op de NAIAS in Detroit.

Voorzien van een 2,5-liter viercilinderboxer met turbo beschikt deze nieuwe, uit de rallysport voortgekomen rakker over 305 pk bij 6.000 toeren per minuut en pakweg 393 Nm vanaf 4.000 toeren. De krachtbron is zowel lichter als stijver gemaakt, in samenspel met het ten opzichte van zijn voorganger versterkte chassis.

De wielbasis van de auto is met 25 millimeter iets langer geworden, wat volledig ten goede komt aan de beenruimte van de achterpassagiers. Verder benadrukt Subaru hoeveel testwerk er gemoeid was bij de ontwikkeling van de nieuwe WRX STI, inclusief de nodige kilometers op hoge snelheid over de Nürburgring.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.