Noord-Amerikaanse Volkswagen Passat is te vroeg

Technisch raadsel

Volkswagen Passat Verenigde Staten

Helaas voor de Noord-Amerikaanse tak van Volkswagen is de nieuwe Passat voor Noord-Amerika nu al online verschenen.

Volkswagen verkoopt in China niet alleen de Passat zoals we die in Europa kennen (daar Magotan geheten), het bedrijf heeft er ook de Passat NMS in de aanbieding. Van die in feite voor de Noord-Amerikaanse markt bedoelde Passat is in oktober in China een nieuwe generatie verschenen en nu beleeft die modellijn ook in de Verenigde Staten zijn debuut. Niet officieel nog, alleen de foto's zijn vandaag online verschenen.

Opvallend: de Chinese opvolger van de Passat NMS en de voor de Amerikaanse markt klaarstaande versie lijken uit elkaar te groeien. De sedans verschillen niet alleen vanbuiten van elkaar, ook het interieur van deze voor de VS bedoelde variant is anders dan die van zijn Chinese wederhelft. Hier komt het bijzondere: ook op technisch vlak zijn de twee Passats niet gelijk aan elkaar. Waar de Chinese versie op het MQB-platform staat, en daarom leverbaar is met onder andere Virtual Cockpit, lijkt deze Amerikaanse versie op een aangepaste variant van het oude platform te staan. Dat betekent: geen plug-in hybrideversie en geen Virtual Cockpit. Voor alle details moeten we wachten op de officiële onthulling.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.