Nissan trekt zich volledig terug uit Rusland

Russische eigendommen verkocht

Nissan Qashqai Rusland

Misschien verrast de kop boven dit artikel je enigszins, maar Nissan had zich nog niet volledig teruggetrokken uit Rusland. Dat gebeurt nu alsnog, als reactie op de verder escalerende oorlog die Rusland in Oekraïne is gestart.

Nissan besloot eerder al om de productie in Rusland op te schorten tot het eind van dit jaar, maar het verkoopt nu zijn eigendommen aan de Russische staat, met een optie om ze binnen zes jaar terug te kopen. Het beëindigen van de activiteiten kost Nissan omgerekend zo'n 707 miljoen euro, zo maken de Japanners bekend. Naar verluidt worden de activiteiten verkocht aan het staatsbedrijf NAMI voor één symbolische roebel. Het gaat om zowel de fabrieken als de onderzoeksfaciliteiten. Nissan bouwde er de X-Trail en Qashqai voor de lokale markt.

Het is het zoveelste grote autobedrijf dat vertrekt uit Rusland sinds het begin van de oorlog in februari. Zo verkocht Renault in mei al zijn meerderheidsbelang in de Russische autofabrikant AvtoVaz aan een Russische investeerder, Toyota sloot zijn fabriek in Sint-Petersburg definitief en eerder legde ook Mercedes-Benz zijn Russische productie stil. Als gevolg van het terugtrekken van westerse fabrikanten en problemen in de onderdelenlevering voor Russische fabrikanten is de autoproductie in Rusland grotendeels ingestort.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.