Nissan Micra is Private Leaseauto van het Jaar

Peugeot 3008 is Leaseauto van het Jaar

Nissan Micra IG-T 90 Tekna
Trotse gezichten bij Nissan. De huidige vijfde generatie van de Micra heeft de titel Private Leaseauto van het jaar binnengesleept. Ook Peugeot mag zich gelukkig prijzen. De 3008 werd Leaseauto van het jaar.

Het is de tweede keer dat de titel Private Leaseauto werd uitgedeeld. Vorig jaar ging de titel naar de Opel Astra en dit jaar dus naar de hagelnieuwe Nissan Micra. De verkiezing werd georganiseerd door Alphabet.

Alphabet kende vorig jaar voor het eerst de titel Private Leaseauto van het Jaar toe wegens de enorme groei in interesse in private-leaseconstructies. Naar verwachting worden dit jaar in ons land voor het eerst meer dan 100.000 auto's via private lease afgeleverd. De Micra scoorde de meeste punten, voornamelijk voor zijn prijs-kwaliteitsverhouding. ""Een auto die veel te bieden heeft binnen dit segment, voor een uitstekende prijs en die bovendien naar wens van de klant is te customizen", aldus Ivo Lissone, Director Sales bij Alphabet. Nissan is uiteraard in zijn nopjes. "Dit is de erkenning die onze Micra dik en dik verdient. Hij is compleet nieuw en zeker door de technologie, het design en de gunstige prijsstelling bezet hij een eigen plek op de markt," vertelt Peter Jan Vroege, Corporate Sales Manager bij Nissan Nederland. Naast prijs-kwaliteitsverhouding wordt er bij de verkiezing gekeken naar zaken als levertijd.

De Peugeot 3008 ging met de titel Leaseauto van het Jaar aan de haal, de auto bleek de meest verrassende deelnemer. In de subcategorieën Economy, Business, Business+ en Executive wonnen respectievelijk de Kia Rio, Peugeot 3008, Opel Insignia en BMW 5-serie. De 3008 scoorde gemiddeld gezien dus het beste. Vorig jaar ging de titel Leaseauto van het Jaar naar de Skoda Superb.

De jury, bestaande uit onder andere in- en externe lease-experts, kijkt voor deze leaseverkiezingen naar auto's die maximaal 12 maanden op de markt zijn.

Private Lease Vergelijker

Sinds kort heeft AutoWeek de Private Lease Vergelijker beschikbaar, waar bijna het volledige private-leaseaanbod van Nederland is terug te vinden. Je kunt filteren op maandbedrag, kilometers per jaar en leaseperiode. Per auto zijn de maandbedragen van verschillende aanbieders vermeld. Je kunt vaak dezelfde auto bij verschillende aanbieders leasen, zowel bij het eigen merk als bij verschillende leasemaatschappijen. Onderling zitten er soms nog behoorlijke verschillen in de maandbedragen.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (46) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum