Nissan lanceert e-Power: EV met range extender

Weg met angst voor beperkte actieradius

Nissan e-Power
Als verrassing van de dag heeft Nissan een compleet nieuwe aandrijflijn uit de doeken gedaan. Onder de noemer e-Power heeft het Japanse merk een elektrische aandrijflijn gekoppeld aan een range extender.

Nissan boekt relatief gezien behoorlijke successen met zijn volledig elektrische Leaf. Recentelijk werd de EV opgewaardeerd en kwam te beschikken over een 30 kWh sterk accupakket. Ondanks de zo'n 240 kilometer die de Leaf daarmee moet kunnen afleggen, heerst er bij een deel van de consument iets dat als actieradiusvrees te bestempelen valt. Met zijn nieuwe e-Power aandrijflijn probeert Nissan de angst voor de beperkte actieradius van een elektrische auto, weg te nemen.

e-Power kan simpelweg gezien worden als een elektrische aandrijflijn met een range extender. Een compacte benzinemotor doet dienst als generator die het accupakket oplaadt zodra deze leeg dreigt te raken. Nissan is van mening dat een dergelijk systeem voorheen te groot was om een plek te krijgen in een compacte auto als de Note. Door het gewicht te verminderen en het gehele systeem te herzien, zegt Nissan '[...]de code gekraakt' te hebben. De e-Power aandrijflijn bestaat uit een kleiner accupakket dan het exemplaar dat we in de Leaf vinden.

De gefacelifte Nissan Note, een auto die in de Verenigde Staten als Versa Note door het leven gaat, is de eerste Nissan die als e-Power op de markt verschijnt. Het is niet ondenkbaar dat ook de nieuwe Micra, die in Europa niet alleen de oude Micra maar ook de Note vervangt, met het systeem beschikbaar komt.

Video

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (66) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.