Nissan haalt doek van Xmotion Concept

Autonome voorbode op nieuw SUV-design

Nissan Xmotion-concept
Nissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-conceptNissan Xmotion-concept
Als blik op de toekomst presenteert Nissan vandaag de Xmotion Concept op de beursvloer in Detroit. Deze SUV moet de oorsprong van het merk symboliseren: Japan.

Met de Xmotion Concept toont Nissan naar eigen zeggen de stijlvolle kant van de SUV. De Japanners willen hun groeiende cross-over-line-up een meer uitgesproken designtaal geven en het is dit studiemodel dat daarbij een tipje van de sluier oplicht. Verdeeld over drie rijen kunnen er zes personen worden vervoerd in de Xmotion. Dit gaat volgens een zogeheten 4+2-indeling en dat betekent dat de achterste twee stoelen vooral voor kinderen zijn bedoeld. Om de ruimte achter de derde zitrij te compenseren, monteert Nissan een platte dakkoffer op het dak voor meer opbergruimte.

Voor de middenconsole die de passagiers links en rechts scheidt, is een speciale Japanse cederboom uit het Yamagata-bos geselecteerd. Geen studiemodel zonder autonome techniek en zodoende beschikt ook deze Xmotion Concept over autonome systemen. Met de intelligente Brain-to-Vehicle-technologie kan de auto de gedachten van de bestuurder lezen.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.