Nissan bouwt miljoenste Juke in Sunderland

Elke 105 seconden een Juke

Nissan Juke
Nissan schroeft sinds 2010 de ooit razend populaire Juke in elkaar in zijn Engelse fabriek in Sunderland. Nu, acht jaar later, rolt in de fabriek het miljoenste exemplaar naar buiten.

De Autosalon van Genève was in 2010 het podium waarop Nissan de Juke tilde, één van de eerdere compacte cross-overs die ondanks zijn markante uiterlijk veel kopers naar de showrooms wist te lokken. In ons land zijn tot op heden 9.287 exemplaren verkocht, waarvan er 2.662 stuks in 2011 aan de man werden gebracht. De Engelse fabriek in Sunderland heeft nu zijn miljoenste Europese Juke gebouwd. Nissan schroeft de Juke ook in Indonesië en Japan in elkaar.

Het miljoenste exemplaar is een Juke in Tekna-uitvoering die Vivid Blue is gespoten. De Juke was na de eerste Qashqai, die in 2006 in productie ging, de tweede cross-over van Nissan die in Sunderland werd gebouwd. Vorig jaar werden in Europa 95.000 Jukes verkocht. De komst van een nieuwe generatie van de Juke is al bevestigd. Ook die Juke zal weer in Sunderland worden gebouwd.

PRIVATE LEASE Nissan Juke

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum