Nissan: 100.000 keer Leaf in Europa

Nu al 37.000 nieuwe Leafs besteld

Nissan Leaf EV elektrisch
Met ruim 37.000 verkochte nieuwe Nissans Leaf krijgt het merk nu omgerekend elke tien minuten een order binnen voor de elektrische auto. In totaal leverde Nissan al 100.000 Leafs in ons werelddeel.

De Spaanse Susana de Mena uit Madrid kreeg de sleutels van de 100.000e Europese Leaf overhandigd: "Met een elektrische auto kunnen we altijd naar het centrum van Madrid rijden, waar de toegang van andere voertuigen soms wordt beperkt uit het oogpunt van de luchtkwaliteit." Binnen acht maanden kreeg Nissan 37.000 orders binnen voor de nieuwe generatie van de Leaf, waarvan er 4.000 uit de Benelux kwamen. In Nederland staan er sinds afgelopen januari 741 nieuwe Nissans Leaf op geel kenteken. Wereldwijd is de Leaf nu de bestverkochte elektrische auto.

De allereerste Leaf verscheen in 2010 op de Nederlandse wegen en kreeg in 2013 een subtiele facelift van Nissan waarbij vooral de actieradius een flinke oppepper kreeg. De nieuwe Leaf doet daar nog een stapje bovenop, want volgens de nieuwe WLTP-meting komt de EV 270 kilometer ver. De prijzen voor de Leaf beginnen in ons land bij € 34.890.

PRIVATE LEASE Nissan Leaf

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum