Nieuwe Volkswagen Passat rijdt gecamoufleerd rond

Volkswagen Passat
Volkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen PassatVolkswagen Passat
Volkswagen werkt aan een nieuwe Passat. Eind 2010 moet hij klaar zijn, dit zijn de nieuwste foto's van de sedan. De neus en de achterkant zijn nog ingepakt maar wat eronder schuilgaat is vrij goed zichtbaar.
De nieuwe Passat komt uiteraard weer als sedan en als Variant. Eind 2010 moet hij klaar zijn. Dan is het dus logisch dat de auto nu op straat betrapt wordt. Weliswaar gecamoufleerd maar de vormgeving is goed zichtbaar. De nieuwe Passat wordt voorspelbaar, da's wel duidelijk. We verwachten een neus in de stijl van de Phaeton- facelift.
Volkswagen gaat technieken als Dynamic Light Assist en Lane Departure Warning aanbieden in de nieuwe middenklasser. En de Passat krijgt een bijzonder krachtige viercilinder diesel, de 2.0 BiTDI. Dat is de 2.0 TDI met twee turbo's, een motor die al in de nieuwe Transporter ligt, maar in de Passat schopt hij het tot 220 pk en 450 Nm.
Verder is het motorengamma van de Passat net vernieuwd. De 1.2 TSI met 105 zal echter in het nieuwe model zijn intrede doen. Die levert 105 pk. Verder zien we de 1.4 TSI, de 1.8 TSI en de 2.0 TSI terug. Van de 1.4 TSI verschijnt ook weer een versie die op aardgas loopt, de Ecofuel. Daarnaast komt een variant die E85 bio-ethanol lust.
Qua diesels zijn het de 1.6 TDI en de 2.0 TDI die weer aantreden. En de 3.6 V6 FSI met 300 pk zal ook weer aantreden. De Passat CC wordt in het voorjaar van 2011 gefacelift, zodat hij wat meer op de nieuwe gewone Passat zal lijken.

Een uitgebreid verhaal met daarbij beeld van de definitieve nieuwe Passat staat in AutoWeek 20, die vanaf volgende week woensdag in de winkels ligt.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.