Nieuwe Toyota Highlander gepresenteerd

RAV4 achterna

Toyota Highlander

Toyota heeft zoals beloofd een volledig nieuwe Highlander meegebracht naar de New York International Auto Show.

Auto's als de Subaru Ascent en Honda Pilot hebben in de Verenigde Staten te maken met de Toyota Highlander. De Ascent en Pilot zijn allebei vrij kort geleden gepresenteerd, maar nu is ook de Highlander van vers bloed voorzien.

De nieuwe Highlander is in elk opzicht herkenbaar als een moderne SUV van Toyota. Zo doet de designstijl enigszins denken aan die van de RAV4, al ademt deze Highlander een luxueuzere sfeer uit. Het is niet voor niets de grotere en meer op verwennerij gerichte grote broer van die auto. Onderhuids vinden we uiteraard het TNGA-platform, Toyota's modulaire basis die onder modellen als de Corolla, RAV4, maar ook de Avalon en Camry zit. Op de motorenlijst komt niet alleen een atmosferische 3,5 V6 te staan, maar natuurlijk ook een hybride variant. Die hybrideversie ruilt zijn 3,5 liter grote V6 overigens in voor een 2,5-liter vierpitter en daarmee komt de aandrijflijn overeen met die van de RAV4 Hybrid.

Het interieur is natuurlijk compleet gemoderniseerd en dat betekent dat we op het dashboard nu een 12,3-inch groot digitaal display vinden. Volgens Toyota het grootste exemplaar in de klasse van de Highlander.

De huidige generatie Highlander werd in 2013 in New York aan de wereld voorgesteld en onderging in 2016 een facelift. Het model moet je zien als de grotere en luxueuzere broer van de RAV4. De huidige, derde generatie staat dan ook op Toyota's K-platform, een basis die ook door de Lexus RX werd en wordt gebruikt. Dat platform wordt zeer waarschijnlijk omgewisseld voor Toyota's lichtere modulaire TNGA-platform, een basis die al onder een breed arsenaal modellen van Toyota en Lexus ligt.

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.