Nieuwe Suzuki S-Cross gesnapt

Schone lei

Suzuki S-Cross (motoroids)

Ruim voordat Suzuki zelf het doek van de nieuwe S-Cross trekt, kunnen we je die cross-over al zonder enige vorm van camouflagemateriaal laten zien.

Suzuki stuurde onlangs een eerste teaserplaat de wereld in waarmee het de komst van een nieuw model aankondigde. We schreven al dat het waarschijnlijk om de opvolger van de S-Cross zou gaan en dat blijkt inderdaad het geval. Op de Instagram-pagina van Motoroids zijn namelijk de eerste foto’s van de geheel nieuwe S-Cross verschenen.

De huidige S-Cross is wat leeftijd betreft aan vervanging toe. Het model debuteerde in 2013 tijdens de Autosalon van Genève en ging al weer vijf jaar geleden grondig onder het mes. Met het nieuwe model dat je op deze foto’s ziet, begint Suzuki met een schone lei. De Japanner heeft een design waarin we invloeden van hier onbekende auto’s als de XL6/XL7 en de nagelnieuwe Celerio waarnemen. Het was niet ondenkbaar dat Suzuki de nieuwe S-Cross na de Across en Swace zou baseren op een model van Toyota, maar vooralsnog lijkt dat niet het geval. Zo komt de raampartij niet overeen met die van de Yaris Cross en ook niet met die van de hier (nog) niet leverbare Corolla Cross.

Waarschijnlijk maakt de nieuwe S-Cross gebruik van techniek die we op termijn ook in de volgende Vitara gaan aantreffen. Reken in ieder geval op enige vorm van elektrificatie. Op 25 november weten we meer, dan trekt Suzuki het doek van zijn praktische alternatief voor de Vitara.

PRIVATE LEASE Suzuki S-Cross

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.