Nieuwe subtopper voor Opel Corsa

150 pk sterke Corsa S niet naar Nederland

Opel Corsa S
Opel heeft in Duitsland een nieuwe subtopper van de Corsa geïntroduceerd. De auto die onder de OPC in het gamma komt te staan, draagt de naam Corsa S.

Opel plaatst op de Duitse bestellijsten een nieuwe variant van de Corsa, de Corsa S. De nieuwe subtopper draagt een naam die is afgekeken van de sportieve variant van de Adam, de S.

De Corsa S krijgt de 150 pk sterke 1,4-liter viercilinder turbomotor in zijn neus gemonteerd, een blok dat we kennen van de Astra en de Adam S. Daarmee staat hij een forse stap onder de dik 200 pk sterke Corsa OPC, maar een behoorlijke trede boven 115 pk sterke geblazen 1.0. Schakelen gaat met een handgeschakelde zesbak. Een sprint naar een snelheid van 100 km/h is daarmee in 8,9 tellen achter de rug. Zijn topsnelheid ligt op 207 km/h.

Het model wordt aangekleed met een OPC-achtige uiterlijke aankleding, bestaande uit een voorspoiler, een diffuser en 17-inch wielen. Sportstoelen, donkere achterste zijruiten en een sportstuur kleden de boel vanbinnen aan. Voor wie z'n portemonnee al in de aanslag heeft, hebben we slecht nieuws. Opel Nederland laat weten dat er vooralsnog geen plannen zijn om deze auto naar ons land te halen.

PRIVATE LEASE Opel Corsa

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.