Nieuwe Renault Kangoo als MPV-alternatief

Niet voor Nederland

Renault Kangoo
Renault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault KangooRenault Kangoo

Renault breidt zijn bedrijfswagenaanbod uit met de nieuwe Express én met een volledig nieuwe Kangoo. Vandaag uitgebreid in beeld: de personenversie van de kersverse Kangoo.

Bergen bedrijfswagennieuws van Renault. Renault breidt het Nederlandse leveringsgamma uit met de gefacelifte personenversies van de Trafic en Renault haalt ook de Express, een gemoderniseerde Dacia Dokker, naar ons land. Die Express komt alleen als bedrijfswagen naar Nederland en dat geldt ook voor de volledig nieuwe generatie Kangoo. Hoewel die bestelwagenuitvoering van de Kangoo als doekje voor het bloeden ook een volledig elektrische variant krijgt, gaat de fraaier uitgevoerde personenversie van de nieuwe Kangoo aan Nederlandse neus voorbij. Renault geeft nu voor het eerst uitgebreid beeldmateriaal vrij van die praktische ludospace.

Renault Kangoo

Renault Kangoo

De personenversie van de nieuwe Kangoo is 4,49 meter lang en biedt plaats aan tot vijf inzittenden. Ten opzichte van de vorige generatie heeft de auto enorme stappen gemaakt, zowel vanbinnen als vanbuiten. Wat overeind blijft, is het gebruiksgemak. De Kangoo op geel kenteken heeft een bagageruimte met een inhoud van 775 liter. Gooi je de in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank plat, dan ontstaat een bergruimte met een capaciteit van 3.500 liter. Met een volledig vlakke laadvloer, en dat is natuurlijk wel zo praktisch. Meer opbergpret: de Kangoo heeft 49 liter aan aflegruimte in het interieur. Boven het instrumentarium kun je 5 liter aan spul kwijt en hoog in de Kangoo is een opbergvak met een inhoud van bijna 20 liter verwerkt. De Renault krijgt onder meer vernuftige dakrails met verschuifbare dwarsliggers, evenals een afdekplaat om de bagage aan het zicht te onttrekken.

Renault Kangoo

Renault Kangoo

De nieuwe Kangoo heeft standaard full led-koplampen en ook de achterlichten zijn exemplaren met ledtechniek. In zowel de lichtunits voor als achter is een C-vormige lichtsignatuur zichtbaar. Nog een groot optisch verschil met de bestelautovariant: de bumpers zijn hier standaard wél in carrosseriekleur uitgevoerd. Renault belooft dankzij onder meer dikkere zijruiten en betere isolatie een interieur waarin minder geluiden van buitenaf doordringen. Op de optielijst komen een 8-inch infotainmentsysteem, stoelverwarming en over twee zones gescheiden klimaatregeling. De basisuitvoering krijgt een 4,2-inch display tussen de klokken, hogere uitrustingsniveaus hebben een 7-inch digitaal instrumentarium.

Renault Kangoo

Renault Kangoo

Renault zet 100 pk en 130 pk sterke 1.3 TCe's op de internationale motorenlijst van de Kangoo en stelt ook 1.5 Blue dCi's beschikbaar van 75, 95 en 115 pk. Naar Nederland komt de personenversie van de Kangoo niet en daarmee missen we een boel Frans ruimtelijk vernuft.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum