Nieuwe Range Rover Sport SVR beter te zien

Aan de Sport-top

Range Rover Sport SVR
Range Rover Sport SVRRange Rover Sport SVRRange Rover Sport SVRRange Rover Sport SVRRange Rover Sport SVRRange Rover Sport SVRRange Rover Sport SVR

Nu de nieuwe Range Rover Sport is onthuld, is er weinig fantasie meer nodig om een heftige SVR-variant voor je te zien. Desondanks blijft de aanstaande Range Rover Sport SVR zijn camouflagepak dragen, al is het definitieve uiterlijk nu beter te zien dan voorheen.

Ten opzichte van de vorige spionagefoto's van de Range Rover Sport SVR is nu de voorbumper een stuk beter te zien. Waar Land Rover op de vorige prototypes nog een bumper van de reguliere Range Rover Sport leek te gebruiken, zit er nu een exemplaar op met enorme luchtinlaten aan weerszijden. Ook aan de onderkant van de bumper zit een grote luchtinlaat, om het af te maken krijgt de SVR een aardig geprononceerde voorspoiler. Voor het overige laat Land Rover nog niet heel veel meer zien van de SVR dan voorheen. De contouren van de achterbumper, met vier uitlaten, tekenen zich iets duidelijker af onder de psychedelische verpakking, maar dan hebben we het ook wel weer gehad.

Range Rover Sport SVR

V8

Net als zijn voorganger krijgt ook de jongste Range Rover Sport SVR weer een V8 onder de kap. De definitieve specificaties zijn nog niet bekend, maar vermoedelijk gaat het om een verder opgepompte versie van de 4.4 biturbo V8 van BMW die ook al in de Range Rover Sport P530 ligt. In die laatste variant levert de krachtbron 530 pk en 540 Nm koppel, reken voor de SVR op minimaal 600 pk. Aangezien die P530 al in 4,5 seconden naar 100 km/h dendert, belooft dat veel goeds voor de uiteindelijke specificaties van de SVR. Gezien het vele testwerk op de Nürburgring, heeft de SVR een veel sportiever karakter dan die P530.

Naar alle waarschijnlijkheid hoeven we niet lang meer te wachten op de onthulling van de Range Rover Sport SVR. Dit jaar trekt Land Rover namelijk het doek van de super-SUV.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.