Nieuwe Range Rover SVR stiert over de 'Ring

Eigenwijs

Spyshots Land Rover Range Rover SVR
Spyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVRSpyshots Land Rover Range Rover SVR

In het Engelse Solihul werken de techneuten van Jaguar Land Rover al behoorlijk lang aan compleet nieuwe Range Rovers. Er komt niet alleen een nieuwe fullsize Range Rover, maar ook weer een dynamischer ingestelde Sport-variant. Dat je de Engelsen niet hoeft uit te leggen hoe je van een relatief lomp gevaarte een SUV maakt waarmee je met gerieflijk gierende banden de hoek om kunt stieren, bewijst deze nieuwste set spionagefoto's van de nieuwe Range Rover Sport SVR.

In een tijd waarin de een na de andere fabrikant zegt zich volledig toe te gaan leggen op volledig elektrische modellen, is de op stapel staande nieuwe Range Rover Sport SVR natuurlijk een kolderiek model. De huidige Range Rover Sport SVR heeft een tot 575 pk sterke opgeklopte achtcilinder, een exemplaar met maar liefst vijf liter inhoud en een machtige supercharger om de bijna 2.400 kilo wegende SUV net zo rap naar de 100 km/h te jagen als een Ferrari 360 Modena. Hoe overbodig een dergelijk model heden ten dage ook mag zijn, Jaguar Land Rover bewijst door doodleuk met een SVR-versie van de nieuwe Range Rover Sport te komen zijn humor nog prima onder controle te hebben.

Spyshots Land Rover Range Rover SVR

Land Rover Range Rover Sport

Wat de nieuwe topversie van de Range Rover Sport gaat aandrijven, is officieel nog niet bekend. Wel gaan er geruchten dat Land Rover voor de nieuwe Range Rover Sport SVR een achtcilinder uit het magazijn van BMW mag trekken, een achtcilinder die geen supercharger maar wel twee turbo's op zich geschroefd krijgt. Reken op een vermogen van minimaal zo'n 600 pk. Tel daarbij op dat de nieuwe Range Rover dankzij een nieuwe basis waarschijnlijk ook nog wat kilo's verliest en het is duidelijk dat de nieuwe SVR zo mogelijk nog knotsgekker wordt dan het huidige model. De derde generatie Range Rover Sport staat net als de straks nieuwe Range Rover op Jaguar Land Rovers MLA (Modular Longitudinal Architecture)-platform. Hoewel die basis aanvankelijk ook bestemd was voor een elektrische SUV van Range Rover en voor de elektrische XJ, zijn de volledig elektrische modellen op MLA-basis afgeschoten. Wel zitten er weer plug-in hybride smaken in het vat. We verwachten volgend jaar meer van Land Rover's nieuwe Range Rover en Range Rover Sport (SVR) te gaan zien.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.