Nieuwe Nissan Micra vervangt ook Note

Compacte ruimtereus krijgt geen verlenging

Nissan Micra
Het lijkt binnenkort over en uit te zijn voor de Nissan Note. Althans, in Europa. De nieuwe Micra zal het stokje van zowel de huidige, uitgaande Micra als de Note overnemen.

Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News, dat zich baseert op door Guillaume Cartier, Nissan's hoofd van de verkoopafdeling in Europa, gedane uitspraken. Volgens Cartier heeft het geen zin om op te veel modellen in te zetten.

Vanaf begin volgend jaar zou de Note niet meer in Europa worden geleverd. Daarmee lijkt het er zeer sterk op dat de onlangs opgedoken gefacelifte Note geen Europese bodem onder zijn wielen krijgt. In feite geen verwonderlijke keuze. De nieuwe vijfde generatie Micra is dankzij zijn technische verwantschap met de Clio van alliantiegenoot Renault met een kleine 20 centimeter in de lengte gegroeid tot 4,0 meter. Daarmee kruipt de nieuwe Micra aardig dicht in de buurt bij de Note, die 4,10 meter in de lengte meet.

In totaal rijden in Nederland 20.391 Notes rond. De in 2012 gelanceerde huidige generatie zag zijn verkoopcijfers vorig jaar terugvallen. In 2014 vonden 2.535 stuks een Nederlandse eigenaar. Vorig jaar kwam dat aantal uit op 2.034 en voor 2016 staat de teller voorlopig op 1.118 exemplaren. Het lijkt er niet op dat de Note dat aantal de komende maanden goed kan maken.

PRIVATE LEASE Nissan Micra

DirectLease
Nissan Micra I-GT 92 N-Design (5D/5H)
€ 405
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (35) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum