Nieuwe motor voor Fiat Talento

Modeljaar 2020 brengt 2.0

Fiat Talento 2020
Fiat Talento 2020Fiat Talento 2020Fiat Talento 2020Fiat Talento 2020Fiat Talento 2020Fiat Talento 2020

De Fiat Talento, Fiats evenknie van de Renault Trafic, krijgt voor modeljaar 2020 een reeks wijzigingen te verwerken. De voornaamste bevindt zich onder de motorkap.

Renault koos bij de Trafic voor een volwaardige facelift inclusief nieuwe lichtunits, maar Fiat gaat met z’n Talento iets bescheidener te werk. De basisdiesel is nog altijd een 1.6, een blok dat 95 pk en 260 Nm levert.

Voor de rest van de motor-opties geldt net als bij Renault dat de 1.6 wordt vervangen door een 2.0, een motor die bij Fiat opnieuw als EcoJet door het leven gaat. Met de grotere diesel is de Talento klaar voor de Euro 6d-Temp-uitstootnormen. Het blok biedt naar keuze 120, 145 of 170 pk, met een koppel van respectievelijk 320, 350 en 380 Nm. Dat koppel is bovendien al aanwezig bij 1.500 toeren, dus de tweeliter belooft lekker soepel te zijn.

Wat uiterlijk betreft blijft alles bij het oude, maar binnenin de Talento is het verschil met oudere exemplaren wel te zien. De laatste editie is namelijk leverbaar met een 7-inch touchscreen dat onder meer toegang biedt tot Apple Carplay en Android Auto. Ook digitale DAB-radio en inbouw-navigatie zijn present.

De Renault Trafic bracht niet alleen de Fiat Talento, maar ook (net als voorheen) de Opel Vivaro voort. Aan dat model kwam rap een einde na de overname door PSA, want sinds die tijd leunt de Vivaro op Peugeots Expert. In plaats van de Opel is er nu een Nissan-variant, de NV300.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.