Nieuwe Mercedes-Benz S-klasse buiten de deur

Testwerk nu met productiekoets

Spyshots Mercedes-Benz S-klasse
Mercedes-Benz is al druk in de weer met de ontwikkeling van een volledig nieuwe generatie van zijn vlaggenschip: de S-klasse. De auto is nu voor het eerst in productietrim opgedoken.

Nou ja, productietrim ... De koets van deze zevende generatie van de S-klasse is fanatiek bedekt met plakkers, maar de auto die onder het camouflagemateriaal schuilgaat, is toch echt Mercedes' nieuwe vlaggenschip. De auto is al eerder opgedoken, al was hij toen nog 'verkleed' als de huidige S-klasse.

Mercedes-Benz lijkt haast te maken met het ontwikkelen van een hagelnieuwe S-klasse, ondanks het feit dat de huidige generatie pas sinds 2013 meedraait. De laatste generaties S-klasse waren telkens zo'n zeven tot acht jaar op de markt. Dat zou erop wijzen dat deze compleet nieuwe 'S' pas omstreeks 2020 op de markt komt.

Veel valt er helaas nog niet te zeggen over de nieuwe generatie S-klasse. Mogelijkerwijs kiest het merk voor meer aluminium en koolstofvezel. Hoe dan ook: het gewicht wordt ongetwijfeld verder teruggebracht, iets dat samengaat met de lancering van een reeks efficiëntere motoren. Liefhebbers van de Coupé, de Cabriolet en de Maybach-uitvoering kunnen uiteraard op terugkeer van hun favorieten rekenen. Uiteraard stampt Mercedes zijn nieuwe vlaggenschip vol met nieuwe, geavanceerde technologie. Wat de Duitsers voor de gadgetliefhebbers in petto hebben, wordt komende jaren duidelijk.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum