Nieuwe Mercedes-Benz C-klasse van dichtbij

Dezelfde koers

Mercedes-Benz C-klasse spionage
Mercedes-Benz C-klasse spionageMercedes-Benz C-klasse spionageMercedes-AMG C 53Mercedes-AMG C 53Mercedes-AMG C 53Mercedes C-Klasse spionageMercedes C-Klasse spionageMercedes C-Klasse spionageMercedes-Benz C-klasse 350eMercedes-AMG C 63Mercedes-AMG C 63

Een AutoWeek-lezer betrapte Mercedes-Benz tijdens het testwerk met de gloednieuwe C-klasse. Op een onbewaakt moment pakte die lezer zijn camera erbij en legde de gecamoufleerde sedan vast. Dit is het resultaat!

Jammer genoeg houdt Mercedes-Benz vooralsnog vast aan zijn gebruikelijke inpaktechnieken en ontdoet de nieuwe C-klasse zich vooralsnog niet van enig camouflagemateriaal. Daardoor houdt de koets van de nieuwe sedan zich rondom nog flink verborgen voor de buitenwereld.

Ondanks de drukke print is goed te zien dat er qua vormen geen grote veranderingen in het vat zitten. Reken dus vooral op grote wijzigingen bij de neus om de C-klasse weer een modern familieaanzicht te geven. Daarbij wordt uiteraard goed gekeken naar onder meer de nieuwe E-klasse, met meer samengeknepen en kleinere koplampen tot gevolg. De kontpartij lijkt naar voorbeeld van diezelfde E steviger bij zijn kladden te worden gegrepen. Daar ziet het ernaar uit dat Mercedes voor een iets strakker geheel kiest.

De nieuwe C-klasse maakt straks gebruik van een doorontwikkelde versie van het huidige, modulaire MRA-platform. Verwacht op motorisch vlak géén geheel elektrische C-klasse, want die plek moet een EQ-model innemen, maar ga wel uit van een geëlektrificeerde motorenlijn met mild hybrids en plug-in hybrides.

De huidige W205-generatie behoort tot één van de oudste modellen uit Mercedes' immense gamma. De kans is groot dat de gloednieuwe C-klasse binnen zeer korte tijd het podium op wordt gereden.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz C-klasse

Mercedes-Benz
Mercedes-Benz C 180 Luxury Line (4D/9A)
€ 876
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.