Twee AMG-versies van nieuwe Mercedes A-klasse

Ook mildere AMG op komst

Mercedes-Benz Concept A Sedan
Stukje bij beetje wordt meer informatie vrijgegeven van de op stapel staande nieuwe generatie van Mercedes' compacte modelfamilie. Uit berichtgeving van het Engelse Autocar blijkt dat de nieuwe A-klasse niet één, maar twee AMG-versies krijgt.

Wie bij Mercedes-Benz gaat winkelen voor een krachtige A-klasse, komt al snel uit bij de 250 pk sterke A 250. Wie een sterkere benzinemotor wenst, is aangewezen op de 381 pk sterke A 45 AMG. Bij de volgende generatie van Mercedes' instapmodel zal de vermogenssprong waarschijnlijk minder groot zijn.

Dat blijkt uit berichtgeving van het Britse Autocar, dat gesproken heeft met AMG-opperhoofd Tobias Moers. Volgens Moers krijgt ook de A-klasse straks twee versies die door AMG onderhanden zijn genomen. Van onder andere de C- en E-klasse biedt Mercedes-Benz al 45 AMG- en 63 AMG-versies aan. De 45-versie moet het gat verkleinen dat tussen de AMG-variant en de subtopper zit. BMW doet iets soortgelijks met bijvoorbeeld de M140i.

De nieuwe generatie Mercedes-Benz A-klasse is al eens door onze spionagefotograaf gekiekt.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz A-klasse

Alphabet
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 629
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz A 180 Business Line (4D/7A)
€ 640
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.