Nieuwe Hyundai Santa Fe schemert door

'Gelaagd' front voor vierde generatie

Hyundai Santa Fe teaser
Hyundai Santa Fe teaserHyundai Santa Fe SpyshotsHyundai Santa Fe SpyshotsHyundai Santa Fe SpyshotsHyundai Santa Fe SpyshotsHyundai Santa Fe SpyshotsHyundai Santa Fe Spyshots
Hyundai heeft een eerste teaser getoond van de nieuwe generatie Santa Fe. Eens te meer wordt duidelijk dat de hoogpotigen van het Koreaanse merk in grote lijnen over een familiegezicht zullen beschikken.

Hyundai toont het zijaanzicht van de nieuwe, vierde generatie Santa Fe. Uiteraard stopt Hyundai zijn meest recente passieve en actieve veiligheidssystemen in zijn nieuwe SUV. Onder de Smart Sense-paraplu brengt het merk in elk geval Rear Occupant Alert naar de Santa Fe, een systeem dat passagiers op de achterbank detecteert en de bestuurder op hun aanwezigheid attendeert bij het uitstappen. Rear Cross-Traffic Collision Warning wordt uitgebreid met een automatische remfunctie.

Peter Schreyer, designbaas bij Hyundai, wist eerder tegen AutoWeek te vertellen dat de designtaal die het merk op de Kona introduceerde in zekere zin ook naar andere cross-overs en SUV's van het merk zou komen. Eerdere spionagefoto's wezen er al op dat de nieuwe Santa Fe ook over het gelaagde Kona-front zou komen te beschikken. Op deze teaserafbeelding zijn de platte, bovenste kijkers al te zien.

Wie denkt dat het de komende periode bij nieuwe modellen als de Santa Fe en de i30 Sportback blijft, heeft het mis. Hyundai kondigde eerder aan tot 2021 maar liefst dertig nieuwe modellen of afgeleiden te presenteren. Cross-overs en SUV's zullen daarbij een steeds grotere rol in het Hyundai-gamma spelen.

De huidige Santa Fe verscheen in 2012 op de markt en ging in 2015 onder het mes. Zowel de eerste, de tweede als de derde generatie hield het zes jaar vol, wat zou betekenen dat de huidige derde Santa Fe dit jaar het stokje mag overdragen aan een opvolger. Zoals we van de Santa Fe gewend zijn, zal de nieuwe generatie een variant met langere wielbasis krijgen: de Grand Santa Fe met een derde zitrij achterin.

Hyundai Nederland durft nog niet met grote zekerheid te zeggen dat ook de nieuwe Santa Fe weer naar ons land komt. Eerst wordt onderzocht of de komst van het model in het kader van de bpm wel voldoende lucratief zal zijn.

PRIVATE LEASE Hyundai Santa Fe

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum