Nieuwe Hyundai ix25 voor China

Eigenwijs

Hyundai ix25

Hyundai presenteert in China een nieuwe generatie van de ix25, een auto die wij in Europa eigenlijk helemaal niet kennen.

De in 2014 gepresenteerde Creta die Hyundai in grote delen van de wereld verkoopt, gaat in China als ix25 door het leven. Op de beursvloer van Sjanghai is van die ix25 nu een volledig nieuw generatie gepresenteerd.

In China staat de 4,27 meter lange ix25 op de statusladder een stapje onder de Kona, die sinds de komst van de Kona (China: Encino) een wel erg ingetogen uiterlijk heeft. Dat moet anders en dat gaat ogenschijnlijk ook anders. Hyundai schuift namelijk een nieuwe ix25 naar voren die een stuk excentrieker voor de dag komt. Volgens Hyundai is het ontwerp van de nieuweling, waarover het bedrijf verder weinig loslaat, geïnspireerd op dat van de nieuwe Sonata. De nieuwe ix25 is in elk opzicht iets groter dan het model dat hij vervangt. Zo meet hij nu 4,30 meter in de lengte, is hij 2 centimeter breder en neemt de wielbasis met 2 centimeter toe tot 2,61 meter. Wat er onder de kap komt te liggen, zal de Chinese consument later pas ondervinden.

Verwacht deze Hyundai overigens niet in Europa terug te zien. Later deze week lanceert Hyundai nóg een nieuwe compacte cross-over: de Venue. Die beleeft zijn publieksdebuut straks in New York.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.