Subtiel vernieuwd: Hyundai Creta (India)

Anders dan elders

Hyundai Creta facelift India
Hyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundai Creta facelift IndiaHyundi Creta pre-faceliftHyundi Creta pre-faceliftHyundi Creta pre-faceliftHyundai Creta Zuid-AmerikaHyundai Creta Zuid-Amerika
De Hyundai Creta is inmiddels enkele jaren op de markt. Tijd voor een bijpuntsessie in India.

In de tweede helft van 2014 maakte de wereld voor de eerste keer kennis met de Creta, een compacte cross-over die Hyundai inzette als wereldauto, maar die nooit naar Nederland kwam. De auto wordt in China, Rusland, Algerije én India geproduceerd en het is de Indiase variant die nu is opgefrist. Opvallend gegeven: de Zuid-Amerikaanse variant kwam in 2016 in een iets aangepaste vorm op de lokale markt. Op foto's 1 tot en met 11 zie je de vernieuwde Indiase Creta. De Indiase variant van voor de facelift is te zien op fotos 12 tot en met 14 en op de foto's 15 en 16 zie je de Zuid-Amerikaanse versie.

De vernieuwde Creta, elders in de wereld ix25 of Cantus geheten, krijgt een nieuwe, fors grotere grille die verder omlaag loopt en meer aandacht opeist in het geheel. In de bumper is voortaan grijze kunststof verwerkt en Hyundai monteert vernieuwde koplampunits. Ook aan de achterzijde zijn de bumpers uitgerust met meer grijze kunststof en ook hier zijn de koplampen anders ingedeeld.

Op de Indiase motorenlijst verandert vooralsnog niets. Hier opnieuw een 123 pk sterke atmosferische 1.6 benzine- en een 90 pk of 128 pk sterke dieselmotor. In het interieur blijft alles hetzelfde. De vanafprijs ligt in India op € 11.740.

PRIVATE LEASE Hyundai

DirectLease
Hyundai i10 1.0i Comfort (5D/5H)
€ 298
 
DirectLease
Hyundai Bayon 1.0 T-GDI 100pk Comfort (5D/6H)
€ 409
 
DirectLease
Hyundai Kona 1.6 GDI HEV Comfort (5D/6A)
€ 479
 
DirectLease
Hyundai Tucson 1.6 T-GDI i-Motion (5D/6H)
€ 559
 

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.