Nieuwe Honda Amaze gepresenteerd

Indiase debutant

Honda Amaze
Meer nieuws uit India. Honda heeft op de beursvloer van de Auto Expo in New Delhi het doek verwijderd van de volledig nieuwe Amaze.

Twee jaar geleden onderwierp Honda de in 2011 gepresenteerde Brio en de daarvan afgeleide sedan, de Amaze, aan een facelift. De compacte Honda's, in onder meer Thailand, Indonesië en India te koop, zijn daarmee inmiddels iets op leeftijd geraakt. Honda grijpt de Auto Expo in New Delhi aan om een compleet nieuwe Amaze te presenteren. Een nieuwe Brio volgt later, hetzelfde geldt voor de Mobilio, een MPV op basis van de genoemde modellen.

Honda noemt de Amaze een compacte sedan "[...] met premiumkenmerken". Daarmee doelt het merk vooral op het feit dat de vier meter lange sedan sterke overeenkomsten vertoont met modellen als de Civic en de Accord. Met name de voorzijde, waar we een in de koplampunits doorlopende,chroomkleurige strip zien, is hier een voorbeeld van. Specificaties maakt Honda in een later stadium bekend. De auto neemt het in India op tegen modellen als de Suzuki Dzire (Swift Sedan), Hyundai Xcent (Hyundai i10 Sedan) en Ford Figo Aspire (Ford Ka Sedan).


Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.